Понеділок, 20.05.2024, 01:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2016 » Грудень » 13 » Засідання методичного об'єднання вихователів ДНЗ
21:39
Засідання методичного об'єднання вихователів ДНЗ

8 грудня 2016 року  на базі Осиківського ДНЗ «Дзвіночок» відбулося II методичне об’єднання вихователів різновікових групна тему: «Розвиток зв’язного мовлення у дітей дошкільного віку». Про актуальність даної теми виступила керівник методичного об’єднання вихователь Романівського ДНЗ Ковальчук І. О.

В теоретичній частині вихователям було запропоновано переглянути презентацію на тему«Розвиток зв’язного мовлення у дітей дошкільного віку», яку підготувала вихователь Гардишівського  МДНЗ Катерина Юріївна, а також прийняти участь в інтерактивній вправі «Методичний пейзаж», яку провела вихователь Старосолотвинського ДНЗ Чернюк С. В. Це дало змогу учасникам методичного об’єднання доповнити та систематизувати свої знання щодо організації та проведення різних видів та форм роботи, спрямованих на розвиток зв’язного  мовлення дошкільників під час організованої навчальної діяльності в ДНЗ.

В ході методичного об’єднання під керівництвом досвідченого вихователя Хмелівського ДНЗ Тітарчук В. Г. учасники обговорювали та ділилися дидактичними іграми з даної теми.

Вихователі Рейського (Мусійчук А. П.) та Великоп'ятигірського (Портяник Ю. А.) дошкільних закладів виступили на тему: «Розвиток зв’язного мовлення дошкільниківзасобами інноваційних технологій», зокрема більш детально зупинилися на використанні  мнемотехніки.

Своїм досвідом з розвитку зв’язного мовлення у повсякденні поділилася вихователь Скаківського ДНЗ Назарова Л. В.

В практичній частині вихователями Осиківського ДНЗ (Мендецькою Н. В. та Думанською Д. О.) було запропоновано переглянути  заняття з розвитку мовлення в старшій та молодшій групах з використанням інноваційних технологій. Кожен учасник методичного об’єднання під час обговорення мав можливість поділитися власними враженнями, висловити свої зауваження та пропозиції для молодих вихователів, а також поділитися своїм  педагогічним досвідом із колегами з використання інноваційних методів і прийомів на заняттях з зв’язного мовлення.

З методичними рекомендаціями виступила методист відділу освіти Дідичук А.В.

Всі, хто взяв участь в цьому районному заході, зійшлися на думці, що питання висвітлені на ньому необхідні й своєчасні та висловили бажання і надалі плідно працювати над темою: «Розвиток мовлення у дітей дошкільного віку».

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 310 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar