Понеділок, 20.05.2024, 03:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2017 » Листопад » 24 » Засідання "круглого столу" вчителів біології
08:20
Засідання "круглого столу" вчителів біології

21 листопада 2017 року на базі Романівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся круглий стіл «Дослідницька діяльність як один із ефективних методів формування ключових компетентностей на уроках біології та екології». Учасниками заходу стали вчителі біології району.

З перших хвилин перебування у цьому навчальному закладі, де організоване навчання екологічного профілю, учні у віршованій формі висловили своє захоплення біологічною освітою та вчителями природничих предметів. Під час виступу агітбригади школи «Вітамін» старшокласники продемонстрували свої погляди на здоровий спосіб життя та надали практичні поради для зміцнення здоров’я.

Шевчук Ольга Федорівна, вчитель біології вищої категорії, вчитель-методист провела майстер-клас з організації дослідницької роботи. Вона докладно пояснила, як саме розвивати інтерес до дослідницької діяльності, презентувала різні види цієї роботи для учнів основної та старшої школи. Ольга Федорівна акцентувала увагу на те, що сучасне українське суспільство потребує фахівців, які володіють дослідницькими уміннями в розв’язанні практичних завдань. Вчителі ознайомились із методикою організації дослідницьких проектів, практикумів на уроках біології та екології, а також переконались, що дослідницька діяльність, в яких беруть участь учні, – надійний шлях формування ключових компетентностей.

З досвідом та результатами впровадження дослідницької діяльності у позакласній роботі та у науково-експерементальній роботі Малих академій наук поділився Шевчук Віктор Олександрович, вчитель екології, хімії вищої категорії. Він зазначив, що готуючи, організовуючи, проводячи дослідницьку діяльність учнів педагог стимулює творчу активність, залучає їх до наукової роботи, навчає самостійного пошуку нестандартних рішень, тим самим формує необхідні їм у подальшому житті ключові компетентності.

Під час обміну думками учасники круглого столу обговорили проблеми та шляхи реалізації практичної складової програми з біології в сучасних умовах.

Результатами дослідницько-пошукової роботи народознавчого спрямування поділилися з учасниками заходу учні Романівської школи, відтворивши українські традиції, пов’язані з Днем святого Михайла, у шкільному музеї.

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 373 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar