Неділя, 19.05.2024, 20:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2017 » Грудень » 8 » Семінар учителів початкових класів у Гришковецькій гімназії
18:28
Семінар учителів початкових класів у Гришковецькій гімназії

06 грудня 2017 року у Гришковецькій гімназії відбувся семінар-практикум вчителів початкових класів Бердичівського району «Розвиток пізнавального інтересу учня початкової школи на принципах життєвої компетенції через інтерактивні методи навчання та виховання». Учасників семінару привітно зустріли директор гімназії В.І.Вержибок, учні та вчителі. Зустріч проходила в цікавій ігровій формі, були використанні елементи ранкових зустрічей, які вчителі проводять щоденно перед уроками.

Учителі району мали змогу переглянути експозицію « Щаслива родина – щаслива дитина», яку підготували вчителі початкових класів, батьки, діти.

На уроці навчання грамоти в 1-А класі класовод Пацало І.В. створила умови для закріплення знань про вивчені букви, сприяла розвитку читацьких навичок та навичок каліграфічного письма, заохочувала учнів до активного сприймання навчального матеріалу, сприяла розвитку пізнавального інтересу учнів через використання інтерактивних методів навчання.

Учасники семінару відвідали урок математики в 2-Б класі «Віднімання суми від числа. Розв׳язування прикладів, задач». Учитель Курашенко Н.В. поставила за мету створювати умови для здобуття учнями знань про віднімання суми від числа. Вмотивовувати учнів до розв’язання прикладів. Сприяти розвитку уміння розв’язувати задачі. Стимулювати інтерес учнів до усних обчислень. Заохочувати дітей до визначення геометричних фігур і геометричних тіл. Створювати умови для підкріплення почуття колективізму.

На уроках вчителі використали різноманітні інтерактивні методи та прийоми. Доцільно використано наочність і технічні засоби навчання. Використання ІКТ надало можливість Інні Валеріївні та Наталії Володимирівні зацікавити учнів даним матеріалом та спонукати до індивідуальної творчості. Учні залюбки виконували цікаві завдання, запропоновані вчителями. Дана робота забезпечувала швидке засвоєння отриманої інформації, стимулює творчу уяву, пошукову активність, бажання більш глибоко та досконало знати матеріал. Методи, прийоми, засоби навчання, що застосовували вчителі на уроках, сприяли активізації діяльності учнів, формували творчі і пізнавальні здібності, стійкий інтерес до вивчення нового матеріалу.

Вихователь групи продовженого дня Вовк Ольга Василівна зі своїми вихованцями, учнями 1-2 класів, порадувала присутніх привітанням до Дня Збройних Сил України «Хай в серці кожної дитини живе любов до Батьківщини».

Пацало І.В. також поділилась досвідом «Міжпредметні зв’язки як засіб інтеграції освітнього процесу». Вона акцентувала увагу на тому, що інтегроване навчання – це навчання, яке інтегрується на комплексному підході. Освіта розглядається через призму загальної картини, а не ділиться на окремі дисципліни.

Логічним завершенням практичної частини семінару стало підведення підсумків методистом відділу освіти Павлусь С.В.

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 312 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar