Неділя, 19.05.2024, 20:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2018 » Березень » 6 » Семінар учителів географії
13:53
Семінар учителів географії

02 березня 2018 року в Старосолотвинській ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Марина Олексіївна Ляшевська, заступник Олена Валентинівна Король) відбувся семінар-практикум учителів географії закладів освіти району «Створення умов для розвитку критичного мислення та формування компетентностей на уроках географії». Мета семінару – ознайомити з технологією роботи учителя географії Тамари Миколаївни Король щодо реалізації компетентнісного підходу на уроках та позаурочний час.

Учасників семінару привітно та гостинно зустріли адміністрація, учні, педагоги закладу, представивши рідний край і школу. А учні 6-го та 7-го класів разом з Тамарою Миколаївною запросили в незвичайну подорож у формі уроку міжвікової інтеграції на тему «Світ казок та гідросфера». Різноманітні методи і прийоми роботи, майстерно сплановані та запропоновані учням, поєднання власного досвіду, знань дітей, вдало організована групова співпраця спонукали до активної діяльності на уроці. Захоплююча атмосфера, яка панувала, не залишила байдужими не тільки учнів, але й вчителів географії району.

Під час обговорення уроку методист районного методичного кабінету Світлана Анатоліївна Шарій зазначила, що одним із способів формування компететностей є проведення нестандартних уроків, серед яких важливе місце посідають інтегровані, зокрема уроки міжвікової інтеграції. Вона надала вчителям методичні рекомендації щодо організації, компонентів, принципів, успішного проведення уроків міжвікової інтеграції.

Тамара Миколаївна Король презентувала колегам реалізацію проблемної теми «Розвиток критичного мислення та формування компентностей на уроках географії», поділилася своїми напрацюваннями, здобутками та результативністю роботи під час творчого звіту за діяльність у міжатестаційний період.

На завершення зустрічі учасникам семінару Світлана Анатоліївна запропонувала закінчити речення «Сучасний вчитель – це той, хто: …». Висловлені думки, побачене спонукали вчителів географії закладів освіти району до подальшого професійного зростання для реалізації компетентнісного підходу.

 

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 338 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar