Неділя, 19.05.2024, 21:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2017 » Квітень » 3 » Районне методичне об'єднання вихователів ДНЗ
20:00
Районне методичне об'єднання вихователів ДНЗ

28 березня 2017 року на базі Хмелівського ДНЗ «Сонечко» відбулося IІI методичне об’єднання вихователів різновікових груп на тему: «Формування національно-патріотичної компетентності дошкільників».

Про актуальність даної теми виступила керівник методичного об’єднання вихователь Романівського ДНЗ Ковальчук І. О.

В теоретичній частинівихователі заслухали виступ завідуючої Хмелівським ДНЗНіколаєнко В. С. на тему: «Організація патріотичного виховання в ДНЗ» та обговорили разом з вихователем Романівського ДНЗ «Барвінок» Ковальчук І. О. форми, методи та прийоми, а також завдання з національно-патріотичного виховання відповідно до освітніх ліній згідно з Базовим компонентом дошкільної освіти.

Працюючи в малих групах на чолі із вихователем Гришківецького ДНЗ «Сонечко» Бабіч В. А. активно обговорювали «Систему роботи в дошкільному навчальному закладі з патріотичного виховання».

«Коректурні таблиці як засіб ознайомлення дітей з надбаннями українського народу» з такою темою виступила вихователь Райгородецького ДНЗ «Оленка» Машталір С. В. демонструючи друковані та власностворені демонстраційні та роздаткові коректурні таблиці чим і викликала зацікавлення та активне обговорення вихователів району.Продовжуючи обговорення з даної теми забажала поділитися власним досвідом та напрацюваннями вихователь Рейського ДНЗ «Червона Шапочка» Мусійчук А. П., презентуючи різноманітні дидактичні ігри на основі використання коректурних таблиць і не тільки.

Вихователі Слободищівським, Мирославським та Бистрицьким ДНЗ провели практикуми по ознайомленню та активному введеню в повсякдення українського фольклору, народних тадидактичних ігор ( «Роль народної гри у вихованні юних патріотів» Грабчук О. В. Слободищівський ДНЗ «Сонечко»; «Дидактичні ігри з національно-патріотичного виховання»Дем’янчук Г. А. Мирославський ДНЗ «Дзвіночок»; «Використання фольклору в роботі з дошкільниками» Гуральчук Г. Ю.Бистрицький ДНЗ«Сонечко»).

Коренівська С. В. вихователь Андріяшівського ДНЗ «Сонечко» радо презентувала свій досвід роботи на тему: «Робота з батьками з національно-патріотичного виховання».

Гарним заключенням теоретичної частини була виставка-панорама методичних наробокз національно-патріотичного виховання представленихвихователями району. В ході виставки учасники МО обговорювали та ділилися дидактичними іграми та напрацюваннями з даної теми.

В практичній частині учасники МО переглянули інтегроване заняттяз ознайомлення з довкіллям та мовленнєвого спілкування на тему: «Мандрівка Україною», на якому вихователь Павлюк Т. В. на високому рівні показала обсяг знань дітей старшої групи з патріотичного виховання.

Під час обговореннявихователі районуз радістю ділилися власними враженнями та емоційним піднесенням від насиченого, гарно організованого та вміло проведеного заняття.

Всі, хто взяв участь в цьому районному заході, зійшлися на думці, що питання висвітлені на ньому,як ніколи, є актуальними та висловили бажання і надалі плідно працювати над темою: «Формування національно-патріотичної компетентності дошкільників» прищеплюючи любов та відданість своїй Батьківщині вже з дошкільного віку кожному вихованцеві дошкільного закладу району.

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 336 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar