Неділя, 19.05.2024, 22:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2016 » Червень » 9 » Подорож до Казки
15:54
Подорож до Казки

П’ятого червня 2016 року учні 6-7 класів Старосолотвинської школи відвідали село Буки.

Буки зустріли нас величчю і сяйвом куполів церкви, яка справляє незабутнє враження, захоплення і подив. Стоїть вона на химерно прикрашеному валунами узвишші правого берега оспіваної І.Нечуєм-Левицьким річки Роставиці і відкриває дивної краси панораму, схожу на швейцарські краєвиди… але про все по черзі.

Самі Буки – це невеличке село Сквирського району Київської області. Ландшафтний парк з’явився тут завдяки підприємцю Івану Суслову, – власнику агропромислової корпорації “Сквира”. Раніше ця територія була завалена сміттям, – Іван Миколайович викупив її і привів до ладу. 

Отже, парк можна умовно поділити на 4 частини: храмовий комплекс з фонтаном, ландшафтний парк, Алея Казок, міні-зоопарк.

На території побудований красивий храм біля храму велика дзвіниця, пам’ятник у вигляді хресту, фонтан який стояв у цетрі Києва, капличка збоку церкви, також купа різних скульптур, мостів, фонтанів, зелених насаджень, квітів, все вимощено плиткою. Далі цікаво збудований міст через річку Роставиця, через який поверх протікає невеликий шар води. З першого погляду можна подумати, що це велика калюжа та насправді це задумка ландшафтного дизайнера. Цей міст веде до Алеї Казок, маєтку та звіринцю господаря. На території дуже багато різних клумб на яких ростуть найрізноманітніші квіти. Все потопає у зелені та різноманітті кольорів. Над самою річкою збудована альтанка у старовинному дусі. Скрізь можна побачити статуї, скульптури, а також велику кількість маленьких водопадів. Та під цими водопадами розташована невелика гідроелектростанція, яка забезпечує електроенергією майже всю садибу. Є китайський місточок.

Алея Казок – це щось надзвичайне! Експонати просто неймовірні! Цікаво, що над створенням алеї трудилось лише троє майстрів.

А ось одна із стежин привела нас до місцевого зоопарку! З одного вольєра на нас поглядає доглянутий цар звірів-лев, а неподалік розташувалася сімейна пара ведмедів. У загонах бігають безтурботні косулі, а поблизу гарні та ситі поні.

Це дійсно красиве та доглянуте місце в яке знову і знову хочеться повертатися, блукати по цим чудовим алеям, та дихати чистим повітрям.

Всі були дуже задоволені. Екскурсія сподобалася.

 
Категорія: Адміністратору | Переглядів: 415 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar