Понеділок, 20.05.2024, 01:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2016 » Листопад » 11 » Обласний семінар методистів з іноземних мов у Гришковецькій гімназії
14:58
Обласний семінар методистів з іноземних мов у Гришковецькій гімназії

25 жовтня 2016 року на базі Гришковецької гімназії відбувся  обласний семінар вчителів та методистів іноземних мов. Тема семінару  “Формування мовленнєвої компетенції на уроках німецької мови в учнів середньої ланки школи в діалогічному мовленні шляхом впровадження інноваційних технологій та методик”.

Вітальними словами і щедрими осінніми дарами зустріли гостей найменші гімназисти. До гімназії завітали 31 вчитель..

Директор гімназії Вержибок В.І. презентував відеоролик про гімназію. Заслухали виступ методиста ЖОІПО Новік Л.П. про використання інноваційних методик та технологій на уроках іноземних мов. Методист районного відділу освіти Зубко Л.С. представила районне методичне об’єднання вчителів іноземних мов. Ліпінська С.Г. презентувала роботу шкільного методоб’єднання іноземних мов.

Чаплінська О.І. провела відкритий урок з німецької мови в 7- б класі з теми “ В магазині” і разом з  Волощук К.В. провели бінарний урок з англійської та німецької мов у 8- б класі за  темою“ Подорож Великобританією та Німеччиною”. Для учнів 9 – 11класів проводилась вікторина “ Німеччина на карті Європи”. Дві команди змагалися за звання найрозумнішої.

Вчителями було проведено самоаналіз уроків. Чаплінська О. І. зазначила, що на уроці створювались всі умови для формування мовленнєвої компетентності в діалогічному мовленні, яке є завжди вмотивоване. Відповідно до вікових особливостей навчання діалогічному мовленню здійснюється на ситуативній основі. Дітям пропонується діалог - зразок та вчителі запропонували інсценізацію власного діалогу: “ У відділі парфумерії”. На уроці вчитель використовувала такі методи та форми інтерактивних технологій: Мікрофон, Снігова куля, індивідуальні, парні та групові форми роботи. Авторський урок містив реп - методику пояснення граматичного матеріалу, який для учнів є складним. Бінарний урок був проведений з використанням методу проектних технологій. Учні готували проекти англійською та німецькою мовами з подальшим виконанням тестових завдань. Застосовувались інтерактивні методи навчання  з метою розвитку пізнавальних інтересів учнів.

Після перегляду уроків та заходу колеги зазначили, що на уроках були продуктивно використані передові технології та методики ,творчий потенціал вчителів- предметників для розвитку здібностей та результативності навчальних досягнень учнів.

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 456 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar