Понеділок, 20.05.2024, 04:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2016 » Листопад » 28 » НАКАЗ "Про підсумки державної атестації Слободищанської ЗОШ І-ІІ ступенів"
12:38
НАКАЗ "Про підсумки державної атестації Слободищанської ЗОШ І-ІІ ступенів"

УКРАЇНА
БЕРДИЧІВСЬКА РАЙОННА  ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відділ освіти
13312 м
. Бердичів, вул. Садова 3, тел: (04143) 2-15-18
Е-mail:  ray-osvita.brd@ukr.net               код ЄДРПОУ: 02143005


         НАКАЗ

11.11.2016                                                                                                                  № 178-заг.

Про підсумки державної атестації
Слободищанської ЗОШ І-ІІ ступенів
Бердичівської районної ради
Житомирської області

 Відповідно до частини третьої статті 21 Закону України «Про дошкільну освіту», частини третьої статті 40 Закону України «Про загальну середню освіту», частини п ’ятої статті 10 Закону України «Про позашкільну освіту», Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30.01.2015 № 67, на виконання Плану проведення державної атестації  навчальних закладів району, затвердженого наказом  № 118-заг.  від 18.09.2015,  на підставі наказу   відділу освіти  від 19.09.2016 № 140 –заг «Про проведення державної атестації Слободищанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Бердичівськоі районної ради Житомирської області», в термін з 11.10.2016 по 26.10.2016  проведено державну атестацію Слободищанської  загальноосвітньої школи

І-ІІ ступенів.

           За період вивчення роботи закладу атестаційною комісією встановлено, що Слободищанська  загальноосвітня  школа  І-ІІ ступенів діє на підставі Статуту, затвердженого рішенням сесії Бердичівської районної  ради  24.10.2013 № 265, який зареєстрований у державних органах відповідно до вимог чинного законодавства.

Атестаційна експертиза показала, що педагогічний колектив закладу забезпечує  реалізацію державної політики в галузі освіти, виконання вимог чинного законодавства, завдань, визначених Національною доктриною розвитку освіти України. Педагогічний колектив школи працює злагоджено.

У навчальному закладі проведена  робота  зі створення умов для здобуття учнями базової  загальної середньої освіти,  зміцнення навчально-матеріальної та матеріально-технічної бази школи.

Основні нормативно-правові документи, які регулюють діяльність школи, відповідають заявленому типу і статуту навчального закладу.

Експертиза  навчальних досягнень учнів у розрізі навчальних предметів показала в основному  достатній  та середній рівні.

          Уся робота з педагогічними кадрами закладу проводиться на засіданнях методичних об’єднань, діяльність яких пов'язана з реалізацією проблемної теми школи та спрямована на вирішення конкретних методичних проблем кожного вчителя. Матеріали методичної роботи узагальнюються та використовуюся як досвід роботи на засіданнях педагогічної ради, методичної ради,  на освітянських виставках. В системі методичної роботи школи проводяться заходи, що сприяють підвищенню кваліфікації вчителів: конференції, предметні тижні, психолого-педагогічні семінари, індивідуальні методичні консультації, методичні виставки, огляди-конкурси навчальних кабінетів. Учителі школи беруть  участь в районних семінарах, панорамах відкритих уроків, науково-практичних конференціях різних рівнів. Відчутний позитивний вплив методичної роботи на рівень навчальних досягнень учнів.

           Методична робота школи носить безперервний характер,  пов’язана з проблемами, над якими працює педагогічний колектив, ходом і результатами навчально-виховного процесу, спонукає вивченню діяльності і особистісних якостей вчителів,  дає можливість виявляти недоліки в їхній роботі.

   Позитивним є досвід організаційного забезпечення виконання навчальних планів і програм, контроль за станом викладання навчальних предметів.

      Фінансово-господарська діяльність навчального закладу здійснюється на основі його кошторису відповідно до нормативно-інструктивних документів, що її регламентують.

            Співпраця з батьками, громадськими та благодійними організаціями, дала можливість за 2 роки покращити матеріально-технічну базу школи.

        У школі забезпечуються вимоги санітарного законодавства щодо утримання будівель та організації навчально-виховного процесу. Відповідно до вимог ст. 35 Закону України «Про освіту» та Інструкції з обліку дітей та  підлітків шкільного віку, педагогічними працівниками ведеться постійний контроль за охопленням дітей шкільного віку навчанням та здобуттям базової загальної середньої освіти.

Заслуговує на увагу робота директора школи та педагогічного колективу  з питань формування в учнів предметних компетентностей, умінь самостійно здобувати і використовувати знання, збереженні життя та здоров’я учнів, в попередженні травматизму та профілактиці правопорушень.

У школі забезпечується належний стан  навчальних та допоміжних приміщень, санітарно-гігієнічний режим та умови для підтримання життєдіяльності школярів та працівників.

З метою створення умов для соціальної адаптації учнів,  становлення їх як повноцінних, вихованих, культурних членів суспільства у навчальному закладі проводиться  виховна робота, яка відповідає вимогам сучасності і є наближеною до життя вихованців.

              Концепція розвитку навчального закладу  забезпечує виконання      основних  завдань державної  політики в галузі освіти, чому сприяє   діагностична основа її  та моніторинговий супровід,  здійснюється внутрішня  диференціація через    використання варіативної складової навчальних планів    для організації роботи з обдарованими дітьми.

            У виховній роботі педагогічний колектив керується Законами України «Про загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», Указом Президента України  «Про додаткові заходи  щодо зміцнення моральності у суспільстві та утвердження здорового способу життя», програмою «Основні орієнтири виховання учнів 1-11(12) класів загальноосвітніх навчальних закладів»,  Національною програмою правової освіти населення, Концепцією національно-патріотичного виховання, районною Програмою виховної роботи з учнівською молоддю на 2016-2020 роки.

Школа забезпечена у достатній  мірі підручниками,  навчальною та методичною літературою.

Динаміка співвідношення кількості учнів, які навчаються у школі, але проживають поза територією обслуговування до загальної кількості учнів становить 5 %, що свідчить про позитивний імідж навчального закладу у районі.

Поряд з цим у роботі закладу є незначні   недоліки:  потребує оновлення та зміцнення матеріально-технічна та навчально-методична база, недостатньо впроваджуються інноваційні технології в управління закладом, не кожного навчального року  аналізується  реалізація варіативного компоненту та результативність його використання як складової  системи з підвищення якості викладання, вдосконалення уроку, потребує підвищення рівень організації методичної роботи з питання впровадження ІКТ в навчально-виховний процес.

      Однак зазначені недоліки  не впливають на рівень освітньої діяльності закладу.

Виходячи з вищезазначеного  

 НАКАЗУЮ:

1.Визнати  Слободищанську ЗОШ І-ІІ ступенів Бердичівської районної ради Житомирської області  атестованою.

2. Підтвердити право Слободищанської ЗОШ І-ІІ ступенів  на надання послуг за рівнем базової  загальної середньої освіти.

3. Результати атестаційної експертизи Слободищанської ЗОШ І-ІІ ступенів    розглянути на колегії відділу освіти у грудні місяці  2016 року.

4.Директору  Слободищанської  ЗОШ І-ІІ ступенів Карпенко Жанні Євгенівні:

4.1. Оприлюднити через засоби масової інформації та на офіційному веб-сайті навчального закладу результати державної атестації ( до 25.11.2016).

4.2. Розробити заходи щодо покращення якості надання освітніх послуг

і функціонування навчального закладу відповідно до рекомендацій, зазначених у висновку атестаційної комісії, та довести їх до відділу освіти ( до 01.12.2016).

4.3. Взяти на контроль виконання пропозицій за наслідками атестаційної  експертизи.

4.4. Надати інформацію до відділу освіти про виконання заходів щодо

покращення якості надання освітніх послуг і функціонування навчального закладу (до 01.02.2017).

4.5. Результати експертизи школи враховувати при організації та проведенні атестації  педагогічних кадрів.

4.6. До 01.02. кожного року до повного виправлення недоліків  інформувати відділ  освіти про проведену роботу, починаючи з   01.02.2017.

5.  Завідувачу методичним кабінетом Бондарчук Надії .Миколаївні:

5.1. До 25.11.2016 оприлюднити результати державної атестації  вищезазначеного  закладу на офіційному  веб – сайті відділу освіти.

5.2.Надати допомогу    дирекції  школи  в організації методичної роботи з питання впровадження ІКТ в навчально-виховний процес.

в організації впровадження інноваційних технологій в  управління закладом.

5.3.Вийти з пропозицією до районної атестаційної комісії про атестацію керівників закладу на відповідність займаній посаді.

6.Головному спеціалісту відділу освіти Семенюк Тетяні Павлівні:

6.1.Надати допомогу керівникам закладу в організації впровадження інноваційних технологій в  управління закладом.

6.2.Здійснювати систематичний контроль за виконанням пропозицій атестаційної комісії за результатами державної експертизи закладу.

7.  Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 Начальник відділу освіти                                                                       О.В.Деліу

 

 

З н

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 498 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar