Понеділок, 20.05.2024, 04:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2018 » Лютий » 21 » Мово рідна, як нам тебе не любити?!
13:34
Мово рідна, як нам тебе не любити?!

 

 

20 лютого 2018 року в Озадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів(директор Валентина Власівна Романенко, заступники Алла Петрівна Ковальчук, Людмила Михайлівна Гусар) відбувся семінар – практикум учителів української мови і літератури «Розвиток ключових і предметних компетентностей здобувачів освіти як шлях до формування інноваційної особистості». Мета семінару - ознайомитися з технологією роботи учителя української мови і літератури Алли Євгенівни Ткач щодо формування ключових і предметних компетентностей засобами інноваційних форм навчання.

Початку семінару – практикуму передувала оригінальна зустріч у стилі українських народних традицій учнів Озадівської школи з учителями – філологами району.

Роботу семінару розпочала завідувач районним методичним кабінетом Надія Миколаївна Бондарчук, наголосивши, що основне завдання учителя – філолога – навчити дитину жити, думати, володіти усним та писемним мовленням. І найголовніше – щоб усе, що вивчається на уроці, допомогло школяреві реалізуватися в житті.

Алла Петрівна Ковальчук, заступник директора з освітньої роботи, презентувала роботу методичного об’єднання вчителів суспільно – гуманітарного циклу, представила творчий портрет керівника ШМО, учителя української мови і літератури Алли Євгенівни Ткач.

Учасники семінару відвідали відкритий урок у 7 класі, майстерно проведений учителем вищої категорії Аллою Євгенівною Ткач( Тема уроку: Марина Павленко. «Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських». Казкове й реалістичне в повісті – казці, час теперішній і минулий у ній), взяли участь у майстер – класі переможця районного, лауреата обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018», учителя Рейської ЗОШ І-ІІІст. Ірини Василівни Комарової «Створення ментальної карти на уроці української мови».

А ще – побували на районному дійстві до Дня рідної мови «Мово рідна, як нам тебе не любити?!», яке підготували учні Озадівської школи під керівництвом Людмили Михайлівни Гусар, заступника директора з виховної роботи, Тетяни Василівни Лисюк, учителя музики. Учні – справжні аматори сцени! Хвилюючі слова про рідну українську мову, пісні, сценки…Тут і реклама українській мові, і цікаві факти з історії рідної мови, «скорботний календар» української мови…І- хвилина мовчання у пам'ять Героїв Небесної Сотні та пісня «Вони прилетять ангелами з небес»…

Районне свято рідної мови в Озадівській школі – ще одна сторінка гарних традицій району. Щорічно, починаючи з 2000 року, відзначається День рідної мови як на районному рівні, так і у кожній школі, що сприяє утвердженню державного статусу рідної української мови, піднесенню її престижу серед учнівської молоді, вихованню шани до культури і традицій українського народу.

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 383 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar