Понеділок, 20.05.2024, 03:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2018 » Лютий » 2 » Медіаосвіта в контексті сучасного навчання суспільствознавчих дисциплін
14:22
Медіаосвіта в контексті сучасного навчання суспільствознавчих дисциплін

31 січня на базі Гришковецької гімназії відбувся районний семінар - практикум учителів історії на тему «Медіаосвіта в контексті сучасного навчання суспільствознавчих дисциплін», спрямований на формування основ медіаосвіти, медіаграмотності, медіакультури педагогів.

Під час теоретико-методологічного блоку вчителям був презентований матеріал «Медіосвіта у сучасній педагогічній парадигмі», представлені навчальні програми «Основи медіаграмотності» для учнів 8-9, 10-11 класів, схвалені МОН України; окреслено основні методологічні підходи до медіаосвіти та надані корисні посилання і підбірка актуальних ресурсів з медіаграмотності методистом районного методичного кабінету Світланою Анатоліївною Шарій. Також було проведено опитування «Ставлення вчителів до медіаосвіти» з метою організації подальшої просвітницької та методичної роботи з питання семінару. Акцентована увага на тематичних посібниках для самоосвітньої діяльності щодо підвищення медіакомпетентності вчителів історії.

Учасники семінару взяли участь у майстер-класі «Медіаосвіта та медіаграмотність на уроках суспільних дисциплін» вчителя історії вищої категорії Озадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мельник Ольги Миколаївни, яка ознайомила з основними поняттями з теми, їх складовими. Вона представила систему шкільної медіаосвіти. Ольга Миколаївна обгрунтувала доцільність і ефективність використання медіа-засобів, онлайн-платформ, Інтернет-сервісів на уроках історії та під час підготовки до них.

Також під час семінару були опрацьовані викладені на відкритій платформі ЕдЕра відеоматеріали «Хмарні технології на уроках історії».

Рефлексія після проведеного семінару засвідчила, що діяльність кожного педагога, спрямована на формування медіаосвіти, медіакультури сучасного учня, повинна починатися з формування його власної медіакомпетентності.

 

 

 

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 546 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar