Неділя, 19.05.2024, 21:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2018 » Травень » 7 » Маю право бути собою
08:19
Маю право бути собою

 

Заклади освіти Бердичівського району долучилися у квітні 2018 року до проекту Національної поліції України «Маю право бути собою». Головна мета цієї програми - проведення профілактичних уроків «Маю право бути собою» з проблем насильства та жорстокості, протидії дискримінаційним діям учнів один проти одного та такого явища, як шкільний булінг.

З метою профілактики булінгу в дитячому середовищі старший інспектор ювенальної превенції Бердичівського відділу поліції головного управління національної поліції в Житомирській області Чубоха Олеся Ярославівна спільно зі спеціалістами Бердичівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Присяжнюк Вікторією, Уманець Інною відвідали заклади освіти району з тренінгом «Маю право бути собою».

Фахівці психологічної служби закладів освіти провели анкетування учнів «Чи знайоме вам поняття «булінг?», тренінгові заняття «Толерантність – це мистецтво жити у світі несхожих ідей та людей», «Зупинимо булінг!», «Стоп булінг», «Вчимося протистояти тиску».

Педагогами району було проведено уроки «Усі люди рівні та вільні у своїй гідності і правах», «Як Божі заповіді втілились у закони людей», «Право дитини бути собою. Право на захист гідності, на захист від образ», години спілкування «Маю право бути собою. Булінг у шкільному середовищі», «Чому ми жорстокі?», «Конфлікт. Вирішення конфліктів мирним шляхом», «Протидія булінгу в дитячому середовищі». Питання шкільного булінгу розглянуто на батьківських зборах.

Представник Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги провів бесіди на тему «Протидія булінгу», ознайомивши учнів під час відеопрезентації з різними видами насилля та ступенями відповідальності за них.

Щоб запобігти випадкам шкільного цькування, Рада старшокласників Мирославської ЗОШ І-ІІІ ступеня імені О.І.Онишка організувала перегляд учнями з подальшим обговоренням соціальних відеороликів «Зупинімо булінг!», активісти учнівського самоврядування Райгородоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів створили інформаційні буклети для батьків «Як допомогти дитині, якщо вона піддається булінгу?», пам’ятки для учнів «Ти маєш право!» та провели флешмоб «Ми проти булінгу». На уроки-лекції до Гришковецької гімназії були запрошені лектори-волонтери громадських організацій «Місія в Україну" Максим Климов та ГО "Нарконон" Андрій Гриценко. Члени гімназійного самоврядування були залучені до профілактичні бесід «Маю право бути собою».

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 328 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar