Неділя, 19.05.2024, 20:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2018 » Березень » 27 » Інтернет - технології в освітньому процесі
12:31
Інтернет - технології в освітньому процесі

21 березня 2018 року на базі Гришковецької гімназії відбувся форсайт «Інтернет-технології для розвитку освіти» за участю вчителів інформатики закладів освіти району. На початку зустрічі Світлана Анатоліївна Шарій, методист РМК, пояснила сутність методології «форсайт», його основні етапи та фази. Вона запропонувала кожному із вчителів стати менторами для колег свого закладу щодо інтеграції певних сучасних технологій при викладанні предметів, використанні у освітньому процесі.

Голова районного методичного об’єднання, учитель-методист, Тетяна Іванівна Гуменюк, вчитель інформатики Старосолотвинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Гришковецької гімназії, зазначила на необхідності використання сучасних технологій в освітньому процесі, відмітила переваги проведення уроків з онлайновими підручниками і робочими зошитами з інформатики для 5-9 класів, створеними авторською групою на чолі з І.О. Завадським. Вона детально зупинилася на скрайбінгу як сучасній формі візуалізації навчального матеріалу, що є складником скрайб-технології, надала алгоритм роботи та посилання.

У доступній та цікавій формі Тетяна Вікторівна Стукало, вчитель інформатики Гришковецької гімназії, представила присутнім технологію web-квесту як найбільш вдалий спосіб використання Інтернету на уроках. Методист РМК С.А.Шарій акцентувала увагу на основних елементах методики та структурі уроку веб-квесту.

Ще одну із сучасних технологій, яка надає багато переваг у навчанні, а саме хмарну технологію, презентував Віктор Михайлович Трохимчук, вчитель математики та інформатики Гальчинської філії Гришковецької гімназії. Він не тільки змістовно пояснив використання даної технології на уроках математики, але й надав колегам корисні посилання та поради.

Форсайт засвідчив, що обмін знаннями, практичними навичками використання Інтернету в цілому та окремих технологій, онлайн ресурсів зокрема, необхідне технічне забезпечення, прийняття актуальних рішень та мобілізація спільних зусиль щодо ефективного впровадження сучасних Інтернет-технологій в освітній процес – запорука надання якісних освітніх послуг.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 355 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar