Понеділок, 20.05.2024, 00:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2016 » Березень » 6 » «Єдиний скарб у тебе – рідна мова»
20:03
«Єдиний скарб у тебе – рідна мова»

Напередодні Дня рідної мови у Гришковецькій гімназії був проведений семінар вчителів української мови та літератури району.

   

Гаврилюк Ірина Вікторівна поділилася з колегами власним досвідом підготовки старшокласників до ЗНО та впровадження інноваційних технологій на уроках української літератури, закцентувавши особливу увагу на проблемно-пошуковому методі навчання, на систематичному застосуванні тестів, як засобу моніторингу навчальних досягнень учнів.  Ірина Вікторівна провела майстер-класу 11класі «Я для тебе горів, український народе» (творчість В. Симоненка). Вчитель Гаврилюк І. В. поставила за мету дати загальну характеристику творчості поетів-шістдесятників; поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях В. Симоненка, охарактеризувати стильові особливості його поезії; розвивати вміння аналізувати твори й робити висновки, дискутувати; формувати патріотичні почуття, толерантність. На уроці вчитель використала різноманітні інтерактивні методи та прийоми. Одинадцятикласники давали відповідь у бліц-опитуванні, визначали особливості лірики Симоненка, аналізували та виразно декламували його поезії, працювали в групах, виконуючи різноманітні завдання, складали сенкан. Та найцікавішим завданням було провести «інтерв’ю з письменником», з яким так майстерно справились Колодюк Олександр та Войнаровська Діана.

Використання презентації  надало можливість Ірині Вікторівні зацікавити учнів даним матеріалом та спонукати до індивідуальної творчості. Учні залюбки виконували цікаві завдання, запропоновані вчителем. Дана робота забезпечує швидке засвоєння отриманої інформації, стимулює творчу уяву, пошукову активність, бажання більш глибоко та досконало знати культурну спадщину рідного краю. Наприкінці уроку учні виконали тестове завдання та у картках самооцінювання виставили бали за свою роботу на уроці.

Урок пройшов жваво та невимушено. Діти охоче брали участь у різноманітних усних та письмових завданнях, демонстрували художні та літературні здібності, акторську майстерність. 

До Міжнародного дня рідної мови Гаврилюк Ірина Вікторівна провела Мовний брейн-ринг «Нехай лунає рідне слово», в якому взяли участь учні 6-А та 11 класу. «Адже готувати учнів до ЗНО потрібно ще з п’ятого класу»- переконана вчитель. Конкурс складався із чотирьох етапів, кожен з яких містив різноманітні завдання, що дали можливість учням проявити свою креативність, оригінальність і закріпити мовні навички. Інтелектуальна гра захопила учасників, кожна з команд прагнула перемоги, докладала всіх зусиль, тому змагання були запеклими.

Незважаючи на те, що мовознавчий брейн-ринг був змаганням, він спрямовував на високу та благородну мету – зберігати, плекати та цінувати кожне милозвучне слово неповторної, величної та виняткової української мови.

 

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 443 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar