Неділя, 19.05.2024, 23:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2018 » Лютий » 12 » День безпечного Інтернету в школах Бердичівського району
08:33
День безпечного Інтернету в школах Бердичівського району

З 6 по 9 лютого заклади освіти Бердичівського району долучилися до просування безпеки та позитивного використання цифрових технологій, особливо дітьми та молоддю і підтримали ідею Дня безпечного Інтернету, який об’єднує мільйони людей заради натхнення до позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки онлайн. 6 лютого 2018 року було відзначено День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Було проведено інформаційні заходи з даної тематики для дітей, вчителів та батьків, години спілкування, обговорення, тренінги, батьківські збори, квести із безпеки онлайн.

Про можливості мережі Інтернет і про небезпеки, які можуть чекати там, дізналися учні під час інформаційної вікторини з елементами бесіди «Безпечний Інтернет у нашому житті» (Швайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів), вікторин «Підкаже INTERNET» (Райгородоцька ЗОШ І-ІІІ ступенів); годин спілкування «Безпека в Інтернеті» (Половецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), інформаційної хвилинки "Можливість Інтернету", анкетування "Рівень поведінки в Інтернеті" (Великоп’ятигірська ЗОШ І-ІІ ступенів); годин спілкування «Увага! Небезпека чатує в Інтернеті! Корисні й небезпечні ігри та сайти», «Інтернет корисний – Інтернет шкідливий» (Садківська ЗОШ І-ІІ ступенів. Дев’ятикласники Райгородоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів продемонстрували вміння користуватися програмою Microsoft Office Publisher, за допомогою якої створили буклети для батьків «INTERNET. Поради нашим батькам» та для учнів «Основи безпеки в Інтернеті для підлітків», а педагоги Садківської ЗОШ І-ІІ ступенів провели батьківські збори «Дитяча безпека в Інтернеті. Як виявити ознаки Інтернет-залежності у дитини?».

Зацікавлено переглянули учні та педагоги 7 лютого Всеукраїнський онлайн-урок з нагоди Дня Безпечного Інтернету, відео та анімаційні фільми «Казка про Інтернет», «Інтернет - користь чи прихована небезпека». Проявили творчість та обізнаність школярі під час конкурсу малюнків та плакатів «Мій надійний друг – Інтернет» (Половецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), виставки малюнків "Без комп’ютера і ні туди, і ні сюди", оформлення стенду «Я – за безпечний Інтернет» (Райгородоцька ЗОШ І-ІІІ ступенів). Нетрадиційні форми проведення уроків про безпеку в Інтернеті, тренінги, інтелектуальні ігри, конкурси допомогли покращити обізнаність дітей та учнівської молоді з питань безпечного Інтернету, зменшити негативний вплив небажаної інформаційної продукції, забезпечити відповідальне використання гаджетів, онлайн-технологій, Інтернету.

 

 

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 450 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar