Понеділок, 20.05.2024, 04:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бердичівський районний методичний кабінет

Головна » 2016 » Травень » 25 » «День цивільного захисту»
21:14
«День цивільного захисту»

Навчання основам цивільного захисту населення в умовах аварій, пожеж, стихійного лиха проводилися в нашій державі завжди. Людям старшого покоління і не вірилося, що ці знання і навички можуть знадобитися. Але коли прийшла справжня війна, то далеко не всі виявилися до цього готові. Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, у Гришковецькій гімназії відбувся День цивільного захисту.

Розпочався День цивільного захисту з організованої лінійки, на якій директор гімназії Вержибок В.І. повідомив про порядок та план дій.

На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники провели виховні години та розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах та ін.

Школярі мали змогу переглянути у фойє гімназії виставки плакатів, стіннівок, малюнків з питань цивільного захисту та збереження життя і здоров’я в надзвичайній ситуації, які заздалегідь приготували.

На спортивному майданчику між учнями 9-11 класів була проведена спортивна естафета з елементами ЦЗ, у якій учні показали злагоджені, чіткі командні дії під час надзвичайної ситуації.

 

 

Змагання з цивільного захисту є одна з найактивніших масових форм закріплення знань і удосконалення практичних навичок. Тарнопольський Василь Іванович показав гарну підготовку учнів. Гімназисти демонстрували свої фізичні здібності, уміння одягати протигази та складати зброю, правильно надавати першу допомогу при переломах, травмах, кровотечах, як транспортувати постраждалого і надавати першу медичну допомогу.

 

Завершальним етапом Дня ЦЗ була евакуація учнів гімназії, під час якого усі учасники навчально-виховного процесу продемонстрували уміння мобільно реагувати на сигнали тривоги, знання та практичні навики необхідних дій на випадок надзвичайних ситуацій.

 

 

День цивільного захисту пройшов цікаво та повчально. Всі заплановані заходи було проведено. Учні та педагогічний колектив Гришковецької гімназії удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність вірно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя.

Але сподіваємося, що набуті знання і навички ніколи не знадобляться нашим учням і вчителям. Ми віримо в мирне і щасливе майбутнє України!

 

 

Прес-центр Гришковецької гімназії

Категорія: Адміністратору | Переглядів: 362 | Додав: Metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar